středa 20. listopadu 2013

Borsc podle Antonie Macingove

Ingredience:

Mrkev (malá kompotová mistička)

Petržel (malá kompotová mistička)

Celer (malá kompotová mistička)

Kedlubna (malá kompotová mistička)

Zelena paprika (malá kompotová mistička)

Uvařená červená řepa (malá kompotová mistička)

Sůl, pepř, mletý kmín, nové koření, mletá červená paprika, bobkový list

olej

rajský protlak,

2 stroužky česneku

1 středně velká cibule

Postup:

Na oleji osmahneme veškerou kořenovou zeleninu, trvá to cca 15 minut. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku. Opět chvíli mícháme, přidáme mletou červenou papriku a přilijeme půl litru vody. Vaříme do změknutí kořenové zeleniny. Poté přidáme uvařenou červenou řepu a vaříme dál. Přidáme osmahnutou cibuli. Na plátky nakrájený česnek a rajský protlak. Necháme převařit, přidáme dostatek vody a ještě jednou nechat vzkypět.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...