pondělí 14. října 2013

Chobotnice po athensku

Pekny vecer .....

Dnes jsem si pripravila zajimavy recept....
Varila jsem ho poprve,jedla poprve a muzu rict,ze si ho jeste nekdy dam.

Chobotnice po athénsku

Ingredience
600g Chobotnice -mražené (Nebo mořské ovoce)
150 g cibule
300 g rajcata
Olivový olej 100 ml
Česnek 1 stroužek
Bílý pepř 1 špetka
Sůl 1 špetka
Oregáno 1 špetka
Petželka 1 špetka

Postup přípravy:
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme  a dusíme asi 1/2 hodiny doměkka. Rajčata spaříme sloupneme slupky, zbavíme je jádřinců a pokrájíme na nudličky. Na zbylém oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme k chobotnicím spolu s rajčaty, pepřem, solí a oreganem. Podusíme. Posypeme petrželkou a podáváme s pečenými brambory.

Na podliti davaji bile vino,ale to doma neni,tak jsem podlila vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...