pátek 20. září 2013

Bulgur s veprovym masem a zeleninou

Pekne uprsene odpoledne

Na dnesni obed jsem si pripravila recept,ktery jsem dnes jedla  a varila poprve.Posmakla si na nem i 2leta dcerka :-)
Recept je rychly,jednoduchy a moc chutny ..... doporucuji :-)

Suroviny:
Pšeničný bulgur, vepřové maso , sůl,pepř mletý, kari koření 1rovná lžička,  olej tak 1polév.lžíce, cibule 1ks, česnek 2stroužky, vývar/voda asi 500ml, zelenina- květák, zel.fazolky, kořenová zelenina(nebo lze použít i směs mraženou) červená paprika zeleninová 1/4ks, rajčata -já cherry asi 8ks

Postup
Maso nakrájíme na tenké plátky a pak na širší proužky.Pak jemně osolíme a necháme chvilku stát. Na větší a hlubší pánvi si rozehřejeme olej,vložíme maso a restujeme do zlatova,pak přendáme na talíř a uchováme v teple. Na tutéž pánev s výpekem po masu přidáme na osminky nakrájenou cibuli a na stroužky nakrájený česnek,orestujeme do sklovata,přidáme bulgur,kari koření,promícháme a podlijeme vývarem nebo vodou.Přidáme zeleninu,dle potřeby dosolíme,přiklopíme pokličkou a za občasného promíchnutí dusíme asi 15min.Pak přidáme orestované vepř. maso,červenou papriku na proužky,cherry rajčata na čtvrtky,je li nutné ještě trošku podlijeme a dusíme pod pokličkou dalších asi 10min. Jestli jsme podlili moc necháme u konce bez přikrytí aby se nám přebytečná tekutina vydusila pryč.Jídlo v pánvi má být šťavnaté ale "neplavat".

zdroj:top recepty-ja si ho upravila

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...