pátek 3. května 2013

Kynuté buchty s ovocem


Dnes jsem pekla uplne poprve sve prvni kynute ceske buchty plnene jahodami ....zde je vysledek...na poprve se  mi kupodivu povedli :-)


Suroviny:

500 g polohrubé mouky, 80 g cukru, mléko podle potřeby, 1 kostka droždí, 1 žloutek, 130 g hery, sůl, ovoce podle chuti, skořicový cukr, moučkový cukr na posypání, sádlo na vymaštění plechu a pomazání buchet

Postup

Z mléka, droždí a cukru udělejte kvásek a nechte vykynout. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěnou heru, žloutek a kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme asi dvě hodinky vykynout. Na vále ho rozdělte na dvacet dílků, ze kterých uděláme bochánky. Necháme asi 10 minut kynout. Z bochánků uděláme placky na které klademe ovoce, posypeme skořicovým cukrem a důkladně vytvarujem buchtu. Klademe na sádlem vymazaný plech vedle sebe, boky buchet mažeme sádlem, lépe se po upečení oddělují od sebe. Takto připravené buchty necháme ještě chvilku vykynout, pak pomažeme sádlem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečeme 25 minut(ja pekla dele v horkovzdusne troube), po upečení necháme chvilku stát a vyklopíme na vál. Po vychladnutí pocukrujeme.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...