pátek 3. května 2013

Jahodový koláč


Na koláč budete potřebovat:
150 g tuku na pečení
150 g moučkového cukru
4 vejce
250 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
½ kypřícího prášku
10 lžic mléka
500 g čerstvých jahod
Na drobenku si připravte:
100 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g moučkového cukru
Tuk vytáhněte z chladničky dřív, aby změkl. Pak ho utřete s cukrem do pěny. Postupně přidávejte žloutky a vanilkový cukr. Vše ušlehejte v lehkou pěnu. Poté vmíchejte mléko a prosetou mouku s kypřícím práškem.
Nakonec přidejte sníh ze čtyř bílků. Sníh si připravíte ušleháním bílků se špetkou soli elektrickým šlehačem.
Těsto nechte chvíli odpočinout a zatím si připravte plech nebo koláčovou formu. Vymažte ho tukem a vysypejte hrubou moukou. Omyjte jahody, zbavte je lístků a nakrájejte na kolečka.
Na plech nalijte těsto a poté na něj položte jahody.
Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Polohrubou mouku, máslo a moučkový cukr rukama rozemněte na drobenku a posypte jí koláč. Teď už jen stačí dát plech do trouby.
ja delala v pecici misce,priste budu delat na plechu


Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...