sobota 30. března 2013

Hořčičná omáčka s masem a rýži

na 4 porce:

ingredience:
-2ks cibule
horcicova omacka nezahustena moukou
-500g veprove plece
-2 lzice hladka mouka
-horcice
-olej nebo sadlo
-sul,mlety pepr
-voda


Maso nakrájíme na 1 cm hrubé plátky, osolíme, opepříme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme.
Rozehřejeme olej nebo sádlo a cibulku společně s masem osmahneme, až je maso narůžovělé. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vytáhneme ho a zbytek vydusíme až úplně na tuk a cibuli. Zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky, přilijeme vlažnou vodu a necháme povařit. Přidáme polévkovou lžíci hořčice, trochu vegety a vložíme zpět maso. Necháme prohřát.
K hořčičné omáčce s masem podáváme rýži, těstoviny nebo knedlík. Já osobně podávám s rýží ne bramborami .

horcicova omacka zahustena moukou

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...